HTML

Ami belefér

Minden mi eszembe jut...

Friss topikok

Linkblog

Várakozás

2010.05.18. 09:39 vukkarak

Várakozunk. Várakozom. Vannak sokan akik hisznek, akiknek a győzelem pillanatával eljött az igazság. Ők boldogok: http://mno.hu/portal/713491.

A hírek lassan jönnek. Kampányban nulla, két forduló között kicsit megkésve, de ügyesen elmondták, kb. mire kell a 2/3. Piros pont.

Azóta semmi. Pedig körülöttünk rendesen háborog minden és most nem az időjárásra gondoltam. Mindenki húzogatja a nadrágszíjat gyorsan lép, hogy nehogy ő legyen a következő Görögország után. (Tudom mi már megelőztük őket.) Itthon meg csak szép hangzatos szavak: www.parlament.hu/irom39/00016/00016.pdf.

Számokat várok, mégpedig gyorsan. Amit össze lehet szedni az a következő:

Devizahitelezés leépítése, hogy a forinttal játszva nyíljon több mozgástér a kormánynak. De, még itt sem tiszta, hogy mihez kezdenének ezzel.

Piros pont, hogy csökkentjük a függőségünket, ezért hajlandó is vagyok fizetni az adómból.

Viszont most akkor úgy szorítunk meg, hogy mindent meghagyunk annyinak, amennyi, a forint árfolyamát, meg lenyomjuk 320-ig? Nyilván vannak pozitív hozadékai a dolognak, mint pl. a versenyképesség növekedése, de én jobban örülnék egy tisztább rendszernek. A devalválás ugyanis vissza is rúghat, mert a cégeknek is nagyrészt valutában van adósságuk. Az árfolyamváltozás ellentételezéseként megkötött ügyletek miatt meg inkább veszteség éri őket, mint történt ez már.

Itt van nekik a kétharmados többség. Hogy kormányra kerülnek, azt tudták már két éve biztosan. Miért nincsenek hosszú távú stratégiák, amiket már régen az arcunkba tolhattak. Igenis számokat akarok, hogy mennyi pénzt tudunk egészségügyre, infrastruktúrára, oktatásra, nyugdíjra stb. fordítani, ebből mennyi műtét, kórház, vonatpálya, vasutas, iskola, zeneiskola, tanár futja és akkor ésszerűen ehhez igazítani a dolgokat.

Persze lennének közvetlen vesztesek, de lennének nyertesek is. Amit pedig mindannyian kapnánk, az egyfajta biztonság. Annak tudata, hogy nem nekünk van a legjobb egészségügyünk, oktatásunk, de a színvonalát minimum meg tudjuk őrizni, sőt van tér a fejlesztésre. Tudnánk, mi fér bele, mi nem.

Persze ugye, aki eddig mindig azt hirdette, hogy minden belefér az állam kasszájába, csak nem kéne onnan lopni, az nehezen jön ki ebből. Mert ugye az az állítás nem igaz. Pedig én szívesen elfelejtenék minden rosszat, ha adnának egy pozitív jövőképet.

Szóval még várunk. Az egészet Viktor is elkúrhatja és ráadásul elég gyorsan, ha azt gondolja, hogy a 2/3-ot nagy szavakra és csak szimbolikus dolgokra kapta. Nem azért fognak rá majd emlékezni, mert olyan zseniális alkotmányt csinálta, hanem hogy a válságból ki, vagy még beljebb vezette az országot.

Most nem várhatunk soká én kérném a számokat, és valami útmutatást előre. De konkrétumokban és nem rózsaszín ködökben.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közélet válság remény

A bejegyzés trackback címe:

https://vukkarak.blog.hu/api/trackback/id/tr752012114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása