HTML

Ami belefér

Minden mi eszembe jut...

Friss topikok

Linkblog

300Ft-ért a jövőnket!

2009.03.04. 14:58 vukkarak

Ejj, mennyien megszólaltak már előttem, nem fogok üjat mindani, csak én is kiírom magamból a dühöt.

Dolgozom, közben belenézek a hírekbe (bár ne tenném!) és adrenalin 1000, tiszta ideg, nesze neked munka.

Tényleg mint egy rákos beteg (index.hu/gazdasag/penzbeszel/2009/03/04/magyarorszagnak_mutet_kell_/), olyan az ország (sajnos va a családban, tudom mit beszélek). Szép hullámokban egyre romlik minden, időnként kis javulás, remény, aztán utána kettőzött csapás. A tehetetlenség érzése, hogy elcsesztük. Elkúrtuk. Oly sok helyen, hogy már felsorolni sem lehet. Talán azt kéne nézni, mit csináltunk jól, az könnyebben menne.

Pedig én jól jártam, hitel forintban, megtakarítás euróban. Nem vagyok zseni csak félős, és így alakult. Sőt még állásom is van. Mégis fáj, hogy így szétcsesszük ezt a nyomorult országot. Vessetek rám malomkövet, de ügy érzem az egyik legdurvább hasbarúgás a 300Ft-os népszavazás volt. Ami végképp megakasztott mindent, ami valamit is mozdított volna előre. Nem mintha ez a mutyigárda megérdemelne bármi szép szót. Eladtuk 300Ft-ért a jövőnket, 30 ezüstpénznél jóval kevesebbért.

Most ne jőjjön senki nekem azzal, hogy Orbán jól csinálta volna. Mondani semmi olyat nem mondott, ami előre mutatna, ami arról szólna, hogy emberek fájni fog, nagyon, de ha együtt megcsináljuk, akkor utána itt a kánaán. Nem akarok bezzegszlovákozni, de mikor azt hallom, hogy havernak 60%-ot ment fel a törlesztő, kinyílik a bicska a zsebembe.

És mindkét bagázst szívesen elküldeném ganélyt lapátolni valami gazdasághoz. Jól összehazudták nekünk a jólétet, elvették tőlönk a jövőt. Még van rá esély, hogy nem megyünk csődbe. Talán nem hagyják mások.

Kiszámolta már valaki, hogy hány családi pótlékot, vizit díjat, 13. havi nyugdíjat bukott már eddig a törlesztőn? 

Ráadásul ebből a pénzből nem lesz kórház, berendezés, csak kipengetjük CDS felárkét külföldi bankoknak.

Nem baj, a feszültségeket levezetjük a cigányokon. Azzal két problémát oldunk meg egyszerre. Vivát.

Kiváncsi vagyok van-e még olyan, aki hajlandó áldozni, sokat azért, hogy ez a hely élhetőbb legyen. Oly jó volna egy ilyen közösség, párt, ami nem csinálna más csak néha igazat mondana, még ha fáj is. És ráadásul meg is tenné. Miért is ne. Szóljatok én megyek!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közélet válság remény vizitdíj 300 elkütruk

A bejegyzés trackback címe:

https://vukkarak.blog.hu/api/trackback/id/tr49981087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása